Kort en goed!

Daar sta je dan aan het begin van je carrière, net van de middelbare school en dan? Overal om je heen zie je vrienden en klasgenoten overtuigd voor een vervolgopleiding kiezen. Jij herkent dat niet. Bij jou leeft het gevoel van: ‘Ik heb geen idee wat ik wil!’ Of je hebt wel een idee, maar is deze nog vaag: ‘Ik wil graag iets met…!’

In 2010 bleek uit onderzoek dat 30% procent van de gestarte HBO-studenten helemaal geen diploma halen en 25% switch binnen twee jaar van opleiding. Dit levert natuurlijk een enorme frustratie op bij de student, een deuk in het zelfvertrouwen en extra kosten (ook voor de samenleving). Voor het MBO geldt dat 20% van de starters geen diploma haalt en daarvan valt de helft het eerste jaar uit. Ook de cijfers van MBO-ers die uitvallen in het eerste jaar van het HBO liegen er niet om (ruim 20%).Om frustraties en hoge kosten te voorkomen, wil Orbit Loopbaanadvies studenten adviseren.

Door middel van een assessment en een aantal gesprekken worden jouw drijfveren (lees: passies) onderzocht en besproken hoe je deze kan vormgeven. Voor de duidelijkheid: ‘Het is geen beroepenkeuzetest!’ Beroepen veranderen, maar je diepste passies gaan een leven lang mee. Aan die passies kunnen we wel samen beroepen en beroepsopleidingen koppelen.